Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2015



Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων “ο Αμβρακικός” πέρασε σε μια νέα φάση αφού το νέο ΔΣ διοργάνωσε για πρώτη φορά κοπή πίτας στις 7/2/2015 στο Ξενοδοχείο OSCAR στην Αθήνα .

Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που συμμετείχαν δυναμικά σε μια ακόμα εκδήλωση και έδειξαν ότι, παρά την οικονομική κρίση, υποστηρίζουν τις εκδηλώσεις του συλλόγου και δίνουν κουράγιο στο πρόεδρο και στο Διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσουν το έργο που επιτελούν ανελλιπώς.

Το κλαρίνο του Μαρκόπουλου αναστέναζε μέχρι τις 4 το πρωί ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη!! Το καλό φαγητό και το άριστο κρασί ευχαρίστησαν τους καλεσμένους Βονιτσάνους και μή οι οποίοι στο τέλος έφυγαν με την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουν και του χρόνου!! Έκπληξη αποτέλεσε το κέρασμα από το Ψητοπωλείο Κρεοπωλείο “η Βόνιτσα” μιας ικανοποιητικής ποσότητας από κοκορέτσι...

Ο Δήμαρχος κύριος Γιώργος Αποστολάκης με τηλεφωνική του παρέμβαση έστειλε τους χαιρετισμούς του και τις ευχές του για την πορεία του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων. Τηλέφωνο πήρε επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης κύριος Παντελής Αποστολάκης ο οποίος όπως δήλωσε ότι θα στηρίξει τις πολιτιστικές δράσεις των Αθηναίων Βονιτσάνων. Ο κύριος Σπύρος Καραούλης από το τηλέφωνο δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στο ΔΣ του Συλλόγου μιας και ο ίδιος κατά το παρελθόν διετέλεσε μέλος του.

Ο Αντιδήμαρχος κύριος Βασίλης Σώζος ήρθε από την Βόνιτσα παραβρέθηκε στην εκδήλωση δείχνοντας την στήριξή του από κοντά. Ο κύριος Βαγγέλης Κουτιβής μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου μας και εκπροσωπώντας και το Σύλλογο Κατουνιωτών Αθήνας.

Οι Αθηναίοι Μοναστηρακιώτες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση με τον πρόεδρο κύριο Κώστα Πετρόπουλο την κυρία Γωγώ Μακρυγιάννη όπως και τους κυρίους Θεόδωρο Κουτσούμπα και Λευτέρη Καούρα. Επίσης ήρθαν πατριώτες από Σκλάβαινα και Πάλαιρο. Η κυρία Ελευθερία Σώζου εκπρόσωπος των Θυρειωτών ήταν παρούσα, όπως επίσης ο Κύριος Θεόδωρος Κατσαράς και ο κύριος Κώστας Δράκος οι οποίοι συνδράμουν τον Σύλλογο στις εθελοντικές του δράσεις.

Τα παλιά μέλη του Συλλόγου κύριοι Γιώργος Μπελεσιώτης και Θωμάς Σουλιώτης έκαναν την κοπή της πίτας στην αρχή της εκδήλωσης, και στην συνέχεια ο πρόεδρος Χόρτης Διονύσης κάλεσε κοντά του και παρουσίασε τα μέλη του ΔΣ : την αντιπρόεδρο Ράνια Μερισιώτη τον γραμματέα Γιώργο Μπρούμο τον ταμεία Σπύρο Μπίτση και τους Αποστόλη Καράμπαλη Μάκη Παππά Πάνο Ντόβα Φώτη Μερισιώτη Χρήστο Κυρίκο και Δημήτρη Τραυλό. Μεγάλος απών για λόγους υγείας ήταν το μέλος Μίλτος Πάτσης. Παραβρέθηκε το παλιό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κύριος Φώτης Μπρούμος ενώ ο επίτιμος πρόεδρος κύριος Κώστας Τσαβαλάς δεν ήταν δυνατόν να παρεβρεθεί λόγω της απώλειας του αγαπημένου του αδελφού. Θέλουμε να σημειώσουμε την συνεχή παρουσία του στις εκδηλώσεις μας , του Βονιτσάνου Βουλευτή κυρίου Κώστα Καραγκούνη ο οποίος συνεχίζει την στάση του αείμνηστου πατέρα του να βοηθά τον Σύλλογο των Βονιτσάνων της Αθήνας.

Η λαχειοφόρος αγορά αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη λόγω της μεγάλης αξίας των δώρων που κληρώθηκαν ( 1800 ευρώ ) αλλά και λόγω του ότι απέφερε ένα σημαντικό ποσό στον Σύλλογο ο οποίος μετατρέπει πάντα τα χρήματα του ταμείου του σε δράσεις και εκδηλώσεις.

Μοιράστηκε σε όλους τους καλεσμένους «το Παραμύθι της Βόνιτσας» μια δίφυλλη έντυπη έκδοση του Συλλόγου με δημιουργό την κυρία Χριστίνα Κυριακοπούλου η οποία και το ανάγνωσε. Ένα στυλό με το λογότυπο του Συλλόγου ήταν το δώρο στους καλεσμένους από τους οποίους δύο Βονιτσάνες κέρδισαν τα φλουριά τα οποία παρέχουν δωρεάν συμμετοχή στην εκδρομή η οποία θα διοργανωθεί την άνοιξη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά με ήχο από το ιντερνετικό ράδιο Rebel του Φώτη Μερισιώτη αλλά και απο λινκ στο youtube με ήχο και εικόνα.

Αν και ένας σημαντικός αριθμός Βονιτσάνων δεν παρευρέθηκε ενώ είχε δηλώσει συμμετοχή μπορούμε να πούμε ότι η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία αν αναλογιστούμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τις ταυτόχρονες εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων του Ξηρομέρου κάτι που έκανε αδύνατη την παρουσία πολλών συμπατριωτών μας οι οποίοι είχαν παρευρεθεί στο πρώτο Αντάμωμα τον περασμένο Νοέμβριο.

Πάντως κάποιοι συμπατριώτες μας όπως ο Διονύσης Πετρόπουλος από το Μοναστηράκι μοιράστηκε τον χρόνο του στην δική μας εκδήλωση αλλά και σε αυτήν του χωριού Παπαδάτου.

Όλα ήταν οργανωμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό που έμεινα καλά χαραγμένο στο μυαλό όλων ήταν η ευχή : και του χρόνου!!!

Ο Πρόεδρος Διονύσης Χόρτης, εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μετά το τέλος της πετυχημένης βραδιάς, δήλωσε:

«Καλημέρα σε όλους! Είναι ένα όμορφο ξημέρωμα για τον Σύλλογό μας! Χθες βράδυ η εκδήλωση τελείωσε στις 4.30!!!! Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί... Αν και στεναχωρηθήκαμε επειδή ένας σημαντικός αριθμός ατόμων δεν ήρθαν ενώ είχαν δηλώσει ότι θα έρθουν το τελικό πρόσημο ήταν όχι απλά θετικό αλλά και άκρως ενθαρρυντικό για το μέλλον του Συλλόγου αφού ήταν η πρώτη της κοπή πίτας από την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους ήρθαν από Βόνιτσα, όσους ήρθαν από διάφορα μέρη της Αθήνας και όσους μας στήριξαν με την εθελοντική τους βοήθεια στην διοργάνωση!!

Ευχαριστούμε τους δωροθέτες πατριώτες οι οποίοι συνέβαλαν ώστε οι λαχνοί να δώσουν ένα σημαντικό έσοδο στον Σύλλογο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2015!!

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για το ότι μας αγκαλιάσατε με το χαμόγελό σας και την εγκάρδια συμπεριφορά σας!! Πολλές συνεργασίες με μέλη του Συλλόγου δρομολογήθηκαν για το άμεσο μέλλον αφού πολλοί Βονιτσάνοι μας πλησίασαν ζητώντας να ξεκινήσουν δυναμική συμπαράταξη δίπλα στο ΔΣ!!!

Δίνουμε Βονιτσάνικο όρκο ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει την σταθερή του πορεία στην πολιτιστική του προσφορά για την πατρίδα μας!!!»


ΥΓ : «τα ωραία δεν ήρθαν ακόμη» !!!


Καλή συνέχεια στο Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός > !!!!!!


ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

http://katounanews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_64.html

http://xiromeronews.blogspot.gr/2015/02/blog-post_150.html